Habituering hos reguleringstannlegen og reflekspromo

Halla!

Gårsdagen gikk stort sett ett i ett, og å sette seg ned for å brife gikk meg fullstendig hus forbi. For det første har jeg utviklet tannlegeskrekk, og allerede før jeg setter meg i bilen har jeg sett for meg smerten jeg innbiller meg å få påført. På pauserommet hos tannklinikken var alt jeg klarte å tenke på pensumet jeg pugget til teorieksamen på instruktørkurs.

Blant annet konkluderte jeg med at grunnen til at jeg ikke kan fordra tannleger må være at jeg har blitt utsatt for habituering. Sensitivering er når man eksponeres for en atferd man responderer litt negativt på, også responderer man bedre når man eksponeres. Habituering er når en negativ respons blir til en katastrofe når man eksponeres for den utløsende faktor. I mitt tilfelle tannleger med munnbind og tenger jeg er sikre på egentlig er til noe helt annet enn en menneskemunn. Forhåpentligvis får jeg herket av til sommeren da, og da skal det feires!

Det første jeg pakker ned på Melsom er regntøyet. Her er det det første som pakkes ut. Med unnak av dager hvor oljehyre er det eneste som nytter. Hvis bergenserne har mer nedbør enn oss, sender jeg en regelrett kondulasjon fordi her er oppholdsvær nærmest en myte. Jeg blir like fascinert hver eneste gang. Regn på ruta på internatet gir meg en genuin følelse av nostalgi. Men det er bare å ta en tur hjem for å hviske vekk tanken om at regn er noe man vil løpe rundt i.

Om kvelden skulle jeg til Flekkefjord for å ta mørkekjøring. Noe jeg (selvfølgelig) ikke hadde fått med meg at jeg skulle ha. Endelig er det i boks da. For noe herk! Sta, 13-år gamle meg hadde ingen planer om å ta lappen fordi jeg kunne bo ett sted med kollektivtransport likevel. Det prosjektet har jeg gitt opp. Hundemennesker må ha bil, de.

Vi hadde først grunnleggende teori og hei og hopp. Teori. Etter ett halvt år på naturbruksskole ble jeg fascinert av en teoritimene som for det første holdt seg til pensum, og som for det andre ikke gikk i "når kan vi gå" - spørsmål. Men faktiske svar på det læreren spurte om.

Også dro vi ut i to biler, hvor vi fikk se forskjellen på noen med og uten refleks. Trolig satt litt på spissen for å være en "aha" opplevelse.

Når de spurte om jeg brukte refleks sa jeg "ja. hvis jeg har irritert meg over noen som ikke brukte det tidligere på dagen" og "men bikkja har refleks da"

Og sånn var det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villemw

villemw

16, Lund

Jeg er 00-modell, og bor for øyeblikket på Melsom sammen med hunden min, Vilja. Familien min bor i det lille tettstedet Moi, som ligger i Lund kommune, ett sted svært få egentlig har hørt om. Jeg har en hel haug interesser, deriblant hund. Jeg liker også veldig godt det og kunne utrykke meg gjennom ord - være seg noveller, dikt, eller bare ett enkelt blogginnlegg. Grunnen til at jeg startet og blogge, var i hovedsak at jeg ville ha en utvidelse av instagram - hvor jeg tidligere har skrevet oppdateringene mine. Og ett sted, hvor mennesker, kan gå inn og ta en titt, om de føler for det. Jeg legger ut alt fra a til å, egentlig.

Kategorier

Arkiv

hits