10 lærdommer fra 2016!

Jeg håper jeg aldri slutter og utvikle meg som person, helt seriøst! Det er utrolig kult at man gjennom livets vei, tar turer innom alle mulige faser, og danner en ganske kul, egen historie. Og... siden 15. November 2015 til 15. November 2016, har jeg lært mang en ting og både meg selv og menneskene rundt meg. Kanskje mest om hvem jeg er, selv om jeg ikke er helt ferdig med og finne meg selv. Noen ganger lurer jeg nesten på om jeg har en kronisk identitetskrise, haha.

Så, jeg tenkte og liste opp ett par av de lærdommene som er viktigst for meg personlig!

1. Man kan ikke rømme fra den man er

Man kan flytte fra Moi til Vestfold, eller fra Moi til USA - det man derimot ikke kan flytte fra er seg selv. Det individet man er, og de verdiene man har (og teite tabber) Man må heller lære seg og akspetere hvem man er, med feil og mangler, og mange positive egenskaper. Fordi man har seg selv med seg samme hvor man går. Og å være noen andre? Det er utrolig slitsomt, og holder ikke i lengden. Be yourself! Klisje, men sant, det er det.

2. Ting ordner seg ikke av seg selv

Kjøleskapet fylles ikke opp av seg selv, hvis man ikke støvsuger så blir det faktisk ikke rent, og hvis man ikke prioriterer og dusje, så føler man seg skikkelig skitten. Oppvasken tar ikke det selv, og ryddingen, gjør heller ikke det.

3. Det er OK og ikke ha det ok

Ja, kanskje har noen det værre. Men hvis man føler seg nedfor, er det fullstendig okei! Og man trenger ikke være konstant glad. Det er menneskelig å føle!

4. Noen ganger må man gjøre ting man egentlig ikke tørr

Som å ringe på dører, ta telefonsamtaler eller krangle med noen. En del av det og vokse opp er og stå ansikt til ansikt med fryktene sine, og overvinne dem.

5. Man kan være ett godt menneske, og likevel stå opp for seg selv

Man trenger ikke og gå overens med alle, og noen ganger må man legge til side hvor konfliktsky man er - og ta en fight. Og, faktisk - så er ikke verden delt inn i gode og dårlige mennesker. Vi har litt av begge i oss, alle som en. Det er ingen som er helt "onde" eller tvers gjennom gode. Og det - det er greit!

6. Man må ta vare på seg selv, for og kunne ta vare på andre

Jeg kan ikke løpe på 4 timers tur, hvis jeg ikke har sovet på 3 dager. Da blir jeg syk. Jeg må passe på at jeg får prioritert meg, før jeg løper rundt som en strikkball for og gjøre alle andre fornøyde. Man gjør alt mye bedre, hvis man har husket og passe på at man selv er fit for fight!

7. Man kan ikke endre fortiden, men man kan gjøre hva man vill med fremtiden!

Jeg kan ikke endre alle timene jeg har brukt på og ønske meg det livet, som jeg faktisk nå har. Men, jeg kan være takknemlig for at jeg nå har fått det - og gjøre mitt beste for og gjøre den fremtidige meg stolt.

8. Noen ganger tar man feil

Man har faktisk ikke alltid rett. Det er ingen skam og snu, eller si at man tok feil.

9. Dårlig samvittighet er og sløse energi

At man har dårlig samvittighet for sine egne meninger, eller hva man tenker... er strengt tatt ikke nødvendig. Alle tenker iblant ting de ikke er stolte av. Og, man kan ikke leve som en people-pleaser hele livet. Uansett om man prøver.

10. Livet er en dans på roser (og tornene dems)

Noen ganger er det helt fantastisk, andre ganger stikker man seg på tornene i rosebusken.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villemw

villemw

15, Lund

Jeg er 00-modell, og bor for øyeblikket på Melsom sammen med hunden min, Vilja. Familien min bor i det lille tettstedet Moi, som ligger i Lund kommune, ett sted svært få egentlig har hørt om. Jeg har en hel haug interesser, deriblant hund. Jeg liker også veldig godt det og kunne utrykke meg gjennom ord - være seg noveller, dikt, eller bare ett enkelt blogginnlegg. Grunnen til at jeg startet og blogge, var i hovedsak at jeg ville ha en utvidelse av instagram - hvor jeg tidligere har skrevet oppdateringene mine. Og ett sted, hvor mennesker, kan gå inn og ta en titt, om de føler for det. Jeg legger ut alt fra a til å, egentlig.

Kategorier

Arkiv

hits