Frykten.

Vi har alle en eller annen frykt, en eller annen ting som nærmest får det til og svartne foran øynene ens. Min er latterlig. Min får meg til og le litt, men jeg er like redd for det, selv om jeg ler ubehaget bort. Det kommer alltid tilbake. Jeg er redd. Ikke for edderkopper, høyder eller døden. Jeg er redd for og føle. Min største frykt er følelser, og hva det innebærer. Paradoksalt nok. Teit nok. Hvem er redd for noe så, simpelt..? Simpelt, men komplekst. Jeg er jo ett eneste hav av følelser. Likevel, min største frykt er nettopp... og føle. Miste meg selv i ett kaos av hva hjertet mitt, eller hjernen min, eller hva det nå er som styrer hvilket humør vi er i, lager. Så jeg prøver og fornekte at jeg kan føle. Selv om jeg alltid er ett hav av emosjonelle tilstander. Jeg tror jeg alltid har vært redd for følelser, helt siden jeg var ett lite barn. Jeg husker i det minste at jeg fornektet det. Meg? Jeg var aromantisk jeg. Jeg prøvde i hvert fall og overbevise meg selv og familien min, og alle rundt meg, om det. Det, er jeg jo ikke. Jeg hadde ett håp om at jeg var det. Men, det er en grense på hvor lenge man kan lukke øynene for seg selv, og hvem man er. Og det er en grense på hvor lenge man kan leve på fornektelser, selv om jeg klarte meg relativt lenge. Eller, egentlig ikke. Jeg er redd for og være lei meg, for det finnes alltid de som har det mer forferdelig. Og det finnes alltid de som har det bedre. Selv om jeg selv har sagt, at det er lov og ha det fett, og fælt, selv om det finnes mennesker som er høyere oppe på skalaen enn hva man selv er. Jeg er redd for å være redd, for og være usikker og ikke ha svaret på alt. Men det er en frykt jeg må møte hver dag. Jeg klarer ikke og stenge ute følelseskaoset, det flommende, brusende havet, selv om jeg gjerne vill. Fordi det skremmer meg. Det skremmer meg hvorfor, og hvordan alle de tankene, alle tankene kan få meg til og føle meg sånn og sånn. Jeg vet ikke, det er merkelig. Det er merkelig hvordan jeg sjeldnere og sjeldnere møter tomheten. Det svarte, bunnløse mørket, som jeg har smakt på. Jeg har bodd i det i ukesvis. Ting har stått på pause. Jeg har stått på pause.

For første gang på en lang stund er jeg virkelig glad. Og det skremmer meg. For all gleden kan forsvinne. Man kan knipse med fingrene, også kan alt jeg setter inderlig pris på bare forsvinne. Forsvinne bort, bortenfor sol og måne. Og jeg kan ikke gjøre noe med det. Det eneste jeg vet, er at jeg gjerne vill være glad. Uansett hvor mye glede skremmer meg. Jeg kjenner jo melankolske tanker, og triste quotes, mye bedre.For selv hvor velkjent mørket er, så er det kanskje på tide og la lyset være den dominerende kilden. Uansett hvor mye det skremmer meg og måtte kjenne på det. En gang, en gang for mange år siden, har jeg jo hatt øyeblikk hvor verden har virket som ett fantastisk sted. Jeg må vokse opp. Uansett hvor skremmende det er. Uansett om jeg må møte frykten, en av mine skumleste følelser. En følelse som kan bli en barriere for veien videre i livet. Selv om den bare er der som en forsvarsmekanisme. Så kan forsvarsmekanismen være en bremsepedal, det er ikke det den er til for.

Jeg vet ikke. Jeg tror tanken med dette var, at det er greit og føle. Og selv om det er skummelt. Er det helt innafor. Og selv om det er en ukjent følelse, så trenger en ikke fornekte den. Sånn som jeg. Og noen ganger, er det ord, og tanker, man ikke får til og spytte ut av munnen eller skrive ned på tastaturet. Og det er greit, det og.

 

 

2 kommentarer

Christine N

06.11.2016 kl.23:42

Du er veldig flink til å skrive, og klarer å sette ord på ting! Kjenner meg igjen, men prøv å ikke vær redd for å ha det bra 😊

villemw

07.11.2016 kl.23:29

Christine N: Takk <33

Skriv en ny kommentar

villemw

villemw

15, Lund

Jeg kommer fra lille Moi i Lund kommune, og går fortiden Natur med YFF Hund på Melsom vgs i Stokke. Jeg har enormt mange interesser, og EEEELSKEEER og skrive. Hunden min er en 1,5 år gammel Beauceron jeg overtok i juli iår. Bloggen handler om litt fra a til å, jeg er engasjert i så mye at jeg ikke kan telle det på fingrene. Jeg skriver egentlig det som faller meg inn, når det faller meg inn;-)

Kategorier

Arkiv

hits