Morgenstund...

Jeg hører vekkerklokka slumre i det fjerne, den jævla vekkerklokka. 07.00, 07.10, 07.20, 08.00. Hver eneste skoledag trekker jeg dyna rundt meg, mens det hviner fra mobilen som ligger på andre siden av rommet. Vinduet står stadig på gløtt, og det kommer kalde gufs inn på rommet. Gulvet er beige, og det burde vært støvsugd for en uke siden, men ingen har fått seg til og ta tak i det. Ikke jeg. Ikke romkameraten min, som har sendt enn par blikk mot den snart overfylte posen med panteflasker. Og hintet til at jeg burde drikke mer vann. Ikke koffeinholdig brus og burn. Jeg bryr meg ikke. Det eneste jeg vill er og dra tilbake til ett svart mørke, ett svart mørke hvor det tidvis danser historier foran øynene mine. "Klokka er 8...." Jeg hører en litt forsiktig stemme, mens jeg selv banner og steiker, mens jeg drar all min energi sammen til å sette meg distré og disorientert opp i senga. Den senga hvor madrassen er skjev, og den senga som jeg har gjemt ørten bokser skrot under. "Hunden!" "Ja, du rekker og lufte henne hvis du løper" Jeg har blitt god på det. Og løpe ned til fjøset så fort at det skriker i lungene mine, så fort at den kalde vinterluften trenger seg på som ett skjold. Jeg har ikke lyst til og stå opp. Til å sette meg opp i senga og dra på meg klærne jeg hev ned på gulvet dagen før. Noen ganger er det klær jeg aldri i livet hadde kommet ut døra med, om jeg fortsatt bodde hjemme. De dagene hvor øynene mine er rødsprengte, eller har fått blålilla poser under fordi 24 timer i døgnet aldri er helt nok, egentlig. De dagene hvor en slaskete joggedress, dott i håret og en boks cola i hånda er det beste jeg får til. Det hender de er der. De dagene. Jeg prøver og unngå det. Prøver og kompensere med nyvaskede klær, frisk drops og en eller annen parfyme jeg dro med meg fra en eller annen Oslo-tur.

Jeg setter bena på bakken og drasser meg bortover, de 5 minuttene det tar og komme meg til skolebenken. Heldigvis har jeg en ekstremt kort skolevei. En gang. Thats it. En gang med numrerte dører. Jeg hadde ikke klart det visst ikke. Eller jo, det hadde jeg nok. Man får til det man må, det vet jeg godt. Det har jeg gjort mye. Fått til ting hvor oddsene var 1 av 10. Jeg får aldri sovet nok, og noen ganger er koffeinsjokk det eneste som får meg til og holde tritt med mitt eget liv. Jeg lager planer, nøye skisserte tanker om hvordan dagene skal gå. Men det er dønn kjedelig og la livet løpe avsted i ett jævla skjema. Om at klokka 9 gjør man det, og klokka halv sju om kvelden sharp gjør man det. Så på ren og skjær helvete, så følger jeg aldri planene mine ordentlig. Og uansett så går de skeis på halvveien de dagene hvor jeg er fast bestemt på og fullføre.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villemw

villemw

15, Lund

Jeg kommer fra lille Moi i Lund kommune, og går fortiden Natur med YFF Hund på Melsom vgs i Stokke. Jeg har enormt mange interesser, og EEEELSKEEER og skrive. Hunden min er en 1,5 år gammel Beauceron jeg overtok i juli iår. Bloggen handler om litt fra a til å, jeg er engasjert i så mye at jeg ikke kan telle det på fingrene. Jeg skriver egentlig det som faller meg inn, når det faller meg inn;-)

Kategorier

Arkiv

hits